top of page

Over mij

Ik ben geboren in Amsterdam 1989. Samen met mijn tweelingbroer kwam ik ter wereld. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met vijf broers. Mijn leven lang ben ik  al geïnteresseerd geweest in de mens en in communicatie.

Op mijn 16e  ging ik vroeg uit huis om de wereld te ontdekken. Ik deed veel in het theater

en had verschillende banen. Na een aantal jaar werken besloot ik toelating te doen aan de kunstacademie en werd aangenomen. Fotografie en film werden mijn passie. De taal van beeld is immers universeel en vertelt vaak meer dan woorden kunnen.

Mijn kunstenaarschap is dan ook een actief onderdeel in mijn leven.

Doordat ik een aantal mensen die dichtbij stonden verloren heb is dood, rouw en verlies een veel terugkomend thema in mijn bestaan. Het is daardoor ook niet verwonderlijk dat mijn afstuderen aan de kunstacademie hier over ging;

een project over de ontbrekende namen op het 9/11memorial in New York.

- Either not Dead or Does not Exist- 

Momenteel ben ik bezig werk te maken over vermissingen in Nederland en doe ik onderzoek naar herdenkingsmonumenten en hoe deze worden gebruikt.

Bewustzijn creëren en een ander licht op werpen waardoor zaken gezien kunnen worden vind ik belangrijk. 

Ik ben een lange periode ziek geweest. In deze tijd heb ik veel aan zelfonderzoek gedaan om mezelf te leren kennen en hoe om te gaan met de grote vraagstukken die het leven naar mij toewierp. 

Een van de mooiste ontdekkingen die ik deed is dat de mens een ontzettend groot vermogen aan veerkracht bezit. Wij kunnen veel meer aan dan we denken. In gesprekken met verschillende personen ontdekte ik de kwaliteit in mezelf om andere te helpen bij de (levens-) vragen waar ze mee rondliepen. Ik begeleidde studenten met hun loopbaan, hielp verschillende bedrijven met het ontwikkelen van een marketingplan, beleid en strategie en coachte personeel in organisaties. 

Daarnaast starte ik samen met een compagnon Lux Productions op. Een visueel communicatie bureau.

Vanuit mijn behoefte de mens te helpen bij communicatie en ontwikkeling is

Van Oort Coaching & Advies ontstaan.

Kijk hier op mijn andere website's

www.felicityvanoort.com

www.luxproductions.nl 

 

 

felicity van oort.jpg
bottom of page